АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


4/08/2017

Набула чинності Угода про зону вільної торгівлі з Канадою

Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, підписана 11 липня 2017 року, набула чинності 1 серпня. Строк дії Угоди починається від дати її підписання та триватиме упродовж семи років.

Угода являє собою зняття торгових обмежень між двома державами та безмитний доступ до основних груп товарів. Так, ліквідується торгове мито на рибу, зернові продукти, хлібобулочні вироби, вина, а також текстиль, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку.

З іншого боку, в Україні можна очікувати розширення ринку канадських товарів, у першу чергу, продукції машинобудування. Завдяки вигідним для обох сторін умовам Угоди, канадську продукцію на українському ринку буде виставлено за більш доступною ціною.

Положення Угоди забезпечують укріплення торгівельної та економічної співпраці між Україною та Канадою у частині торгівлі товарами, зниження технічних бар’єрів торгівлі, доступу до державних закупівель, захисту прав інтелектуальної власності, електронної комерції, урегулювання суперечок тощо. Крім того, очікується, що Угода сприятиме створенню нових ринків та організації нових робочих місць як в Україні, так і в Канаді.

Захист інтелектуальних прав також повинен здійснюватися і у зовнішньоекономічній діяльності підприємства. Тому для українських експортерів буде доцільно захистити права на свою інтелектуальну власність перед виводом товару на ринок Канади.

Компанія «Михайлюк, Сороколат і партнери» має багаторічний досвід міжнародної реєстрації торговельних марок, а також зарубіжного патентування. Завдяки тісній співпраці, а також партнерським відносинам з зарубіжними патентними повіреними та іншими спеціалістами у сфері інтелектуальної власності, ми готові представити Ваші інтереси для прямих подач до Патентного відомства Канади. Для отримання більш детальної інформації щодо реєстрації об’єктів інтелектуальної власності в Україні та Канаді, будь ласка, зв’яжіться з нами будь-яким зручним для Вас шляхом.


Повернутися до списку новин