АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


14/12/2017

Збільшення офіційних зборів за реєстрацію об'єктів інтелектуальної власності в Україні

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект постанови про підвищення зборів за подачу заявок на реєстрацію об'єктів інтелектуальної власності в Україні. Необхідність підвищення вартості реєстрації виникла після проведення аналізу розмірів зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, які встановлені в деяких країнах світу. В ході проведення аналізу з'ясувалося, що такі збори в інших країнах значно вище, ніж в Україні.

Передбачається, що вартість реєстрації торговельної марки збільшиться в чотири рази, корисної моделі - в три рази, а винаходу - в два рази. Таке рішення також пов'язане з тим, що розмір нинішніх зборів було встановлено в 2007 р. Варто відзначити, що проект, запропонований Міністерством економічного розвитку і торгівлі, передбачає наявність знижок на електронну подачу заявок на реєстрацію всіх об'єктів інтелектуальної власності.

Спеціалісти компанії «Михайлюк, Сороколат і партнери» будуть раді надати Вам повний комплекс послуг з реєстрації та захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності в найкоротші терміни, до підвищення відповідних зборів. Для замовлення реєстрації об'єктів інтелектуальної власності або для отримання консультації, будь ласка, зв'яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом.


Повернутися до списку новин