АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


22/06/2016

Введено прискорене діловодство за Євразійськими заявками

1 червня 2016 року набули чинності зміни до «Порядку надання послуг Євразійським патентним відомством Євразійської патентної організації» та відповідного Переліку послуг.

Згідно зі змінами, Євразійське патентне відомство (ЄАПВ) знову вводить процедуру прискореної формальної експертизи та експертизи по суті, прискореної публікації і видачі євразійських патентів. Відповідні послуги надаються за умови подання заявником клопотання (окремо для кожної з цих послуг) та документу, що підтверджує сплату відповідного збору.

Прискорення формальної експертизи

Залежно від суми сплаченого збору, прискорена формальна експертиза може бути проведена протягом 5 або 10 днів з дати надходження клопотання до ЄАПВ за умови надання всіх необхідних документів для початку формальної експертизи.

Прискорення експертизи по суті

Якщо заявлений винахід відповідає всім умовам патентоспроможності або немає необхідності в доповненні, уточненні або виправленні матеріалів заявки, сплаті або доплаті встановлених зборів, ЄАПВ проводить прискорену експертизу по суті протягом 3 місяців з дати направлення заявнику повідомлення про задоволення клопотання про надання цієї послуги. Якщо таке клопотання надійшло до початку проведення експертизи по суті, то процедура проходить протягом 3 місяців з дати направлення заявнику повідомлення про позитивний результат розгляду клопотання про проведення експертизи по суті. Однак надання послуги з прискореного проведення експертизи по суті може бути обмежене ЄАПВ у рамках встановленої квоти.

Прискорення публікації і видачі патентів

Прискорена публікація і видача євразійського патентну здійснюється протягом 3 місяців з дати направлення заявнику рішення про видачу патенту або дати надходження до ЄАПВ відповідного клопотання, в залежності від того, яка з цих дат настає пізніше.


Повернутися до списку новин