АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


19/02/2016

Державна служба інтелектуальної власності України оголосила про початок функціонування міжнародного пошукового органу (ISA) та органу міжнародної попередньої експертизи (IPEA) в рамках Договору про патентну кооперацію (PCT)

Укрпатент став 20-им міжнародним пошуковим органом та органом міжнародної попередньої експертизи в світі поряд з такими установами як Європейське патентне відомство, Відомство з патентів і товарних знаків США, Патентне відомство Японії, Канадське патентне відомство, Іспанське патентне відомство і т. д.

Причиною цієї важливої події є підписання 27 листопада 2015 року відповідної Угоди між Державною службою інтелектуальної власності України та Міжнародним бюро Всесвітньої Організації Інтелектуальної Власності. Відповідно до Угоди, з 5 лютого 2016 року Укрпатент став компетентним проводити міжнародний пошук і міжнародну попередню експертизу за міжнародними заявками, поданими до нього як до відомства-одержувача.

Офіційні збори за проведення міжнародного пошуку та міжнародної попередньої експертизи становлять відповідно 300 євро та 160 євро. Детальніша інформація про офіційні збори та вимоги Укрпатенту доступна в Керівництві PCT для заявника за наступними посиланнями:

http://www.wipo.int/pct/guide/en/gdvol1/annexes/annexd/ax_d_ua.pdf

http://www.wipo.int/pct/guide/en/gdvol1/annexes/annexe/ax_e_ua.pdf


Повернутися до списку новин