АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


16/05/2014
Сорти рослин, включені до Державного реєстру сортів рослин України, були включені як додаток до Державного реєстру селекційних досягнень Російської Федерації

Після входження АР Крим до складу Російської Федерації були прийняті заходи щодо включення філіалу Держсорткомісії e Республіці Крим до сортовипробної мережі РФ.

На даний момент на території Криму реалізуються інструкції президента Російської Федерації В.В. Путіна з формування представництв органів федеральної влади Російської Федерації.

Сорти рослин, включені до Державного реєстру сортів рослин України, були включені як додаток (з поміткою: для використання на території Республіки Крим) до Державного реєстру селекційних досягнень Російської Федерації.

Важливо відзначити, що для включення сортів рослин до Державного реєстру селекційних досягнень Російської Федерації заявники повинні подати відповідні клопотання до Держсорткомісії РФ.

Також варто підкреслити, що сорт рослини, який охоронявся патентом України більш ніж 4 роки, охоронятися патентом Російської Федерації вже не може через відсутність новизни.

Таким чином, заявникам, котрі зареєстрували сорти рослин на території України для використання на території Республіки Крим, необхідно подати клопотання про включення даних сортів до Державного реєстру селекційних досягнень Російської Федерації для використання на території РФ.


Повернутися до списку новин