АРХІВ: 2017 2016 2015 2014


30/10/2014

Зміни у розмірах ставок офіційних мит в Узбекистані

Згідно до Постанови № 285 Кабінету Міністрів Республіки Узбекистан від 10 жовтня 2014 р. "Про внесення змін до Положення про патентні мита та ставки патентних мит" були внесені зміни до діючих офіційних мит в Узбекистані, а також затверджени тарифи на реєстрацію комп'ютерної програми для ЕОМ та баз даних.

Такі основні зміни були внесені:

1. Затверджено ставки офіційних мит на реєстрацію програм для ЕОМ та баз даних.

У порівнянні з попередніми тарифами на реєстрацію програм для ЕОМ та баз даних офіційне мито було знижено більш ніж у 2 рази. При реєстрації заявник може проводити оплату поетапно з обов'язковою сплатою половини державного мита при поданні заявки у патентне відомство Узбекистана.

2. Зниження офіційних патентних мит.

Загальне мито за реєстрацію патенту на селекційне досягнення знижено майже у 3 рази. Крім того, заявники, що бажають отримати правовий захист на селекційні досягнення тепер мають можливість продовжити термін направлення відповіді на запити відомства шляхом сплати додаткового офіційного мита.

Крім того, офіційні мита за підтримку чинності патентів на корисну модель та промисловий зразок було знижено у середньому на 30%, що забеспечує більш сприятливі умови для охорони права на інтелектуальну власність в Узбекістані.

3. Збільшення мита за подання заявки на торговельну марку у кожному додатковому класі МКТП

Це миту було збільшено у більш ніж 3 рази.

Важливо відзначити, що раніше передбачене офіційне мито за кожен додатковий клас МКТП був найнижчим у світі, якщо порівнювати з офіційним митом за перший клас. Таким чином такий низький збір не тільки не покривав витрат, пов'язаних з державною експертизою, а й створив ситуацію, у якій окремі торговельних марок набували виняткові права не тільки на товари та послуги, які вони виробляють, а й на товари та послуги, щодо яких не було проведено жодної діяльністі, що призводить до монополізації ринку і недобросовісної конкуренції.


Повернутися до списку новин