18/02/2019

Зміни в процедурі реєстрації товарних знаків в Узбекистані

На підставі постанови Президента «Про заходи щодо вдосконалення державного управління у сфері інтелектуальної власності» 8 лютого 2019 року Агентство з інтелектуальної власності Республіки Узбекистан передано у систему Міністерства юстиції. Внаслідок чого будуть внесені зміни в процедуру реєстрації товарних знаків в Узбекистані, серед яких:

1. З 1 березня 2019 р. всі заявки на товарні знаки, подані в Агентство, будуть опубліковані на офіційному сайті протягом 1 робочого дня. Після публікації відомостей про заявку будь-яка особа зможе подати заперечення проти його реєстрації.

2. З 1 березня 2019 р. товарні знаки, які не використовувалися протягом 3 років безперервно (раніше цей термін досягав 5 років), а також при порушенні угоди про використання колективного знаку можуть бути анульовані на підставі рішення суду.

3. З 1 вересня 2019 р. подати заявку на реєстрацію товарного знака можна буде тільки в електронному вигляді.

4. До 1 липня 2019 р. будуть перевірені всі зареєстровані товарні знаки на предмет виявлення фактів недобросовісної реєстрації загальновідомих товарних знаків. За знайденими знаками, що порушують права третіх осіб, будуть вжиті заходи щодо скасування дії свідоцтв.

Фахівці компанії «Михайлюк, Сороколат і партнери» будуть раді надати Вам комплекс послуг з реєстрації товарних знаків на території Республіки Узбекистан. Наявність регіонального представництва у м. Ташкент, Узбекистан дозволяє нам представляти інтереси клієнтів перед відомством без посередників, що суттєво скорочує витрати на реєстрацію і захист прав інтелектуальної власності.