14/02/2020

Новий прейскурант цін на патентно-інформаційні послуги в Республіці Білорусь

31 січня 2020 року було затверджено новий прейскурант цін на патентно-інформаційні послуги, що надаються Національним центром інтелектуальної власності Республіки Білорусь.

Варто відзначити, що вартість патентно-інформаційних послуг змінилися незначно, однак, прейскурант був доповнений новими послугами, серед яких:

  • Послуга з проведення прискореної попередньої експертизи заявок на товарні знаки може бути надана протягом 3, 5 або 10 днів (раніше тільки 10 днів). Вартість послуги залежить від терміну її виконання і варіюється від 110* до 180* біл. руб. (еквівалент 50-80 дол. США). ).
  • Послуга з проведення прискореної експертизи заявленого позначення (експертиза по суті) може бути надана протягом 5, 10 днів або 1 місяця (раніше тільки 1 місяць). Вартість послуги залежить від терміну її виконання і варіюється від 294* до 390* біл. руб. (еквівалент 135-180 дол. США).

* Вартість вказана за проведення експертизи словесного товарного знаку в 1 класі МКТП.

Необхідно додати, що в роз'ясненнях до нового прейскуранту відзначено, що подати клопотання у Відомство про проведення прискореної експертизи заявленого позначення на реєстрацію товарного знаку (експертиза по суті) можна не раніше ніж через 6 місяців від дати подання заявки.

Тим часом, нагадуємо, що стандартна процедура реєстрації товарного знаку становить 20-24 місяці, а при замовленні послуг з проведення прискореної експертизи терміни можуть скоротитися до 6-7 місяців.

Задати питання щодо внесених змін, а також замовити реєстрацію об'єктів інтелектуальної власності в Республіці Білорусь або за кордоном можна зв'язавшись з нами будь-яким зручним для Вас способом.