16/10/2020

Зміна законодавства у сфері інтелектуальної власності в Узбекистані

Законодавча палата Олій Мажліса опублікувала Закон «Про деякі законодавчі акти Республіки Узбекистан». Серед ряду актів зміни були внесені до законів, що регулюють реєстрацію та захист прав інтелектуальної власності.

Основні нововведення:

  • Агентство з інтелектуальної власності Республіки Узбекистан перейменовано в Агентство з інтелектуальної власності при Міністерстві юстиції Республіки Узбекистан
  • Заявки на видачу патенту і реєстрацію товарного знака, місця походження товару і права користування найменуванням місця походження товару подаються в Агентство через державні інформаційні системи
  • Дія свідоцтва на товарний знак може бути анульована у разі невикористання товарного знака безперервно протягом останніх трьох років (раніше - п'яти).

В Агентстві відзначають, що вдосконалення законів у сфері інтелектуальної власності сприяє розвитку галузі і збільшенню економічного потенціалу країни.

Співробітники «Михайлюк, Сороколат і партнери» стежать за всіма змінами в чинному законодавстві і будуть раді проконсультувати вас з питань реєстрації та захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності. Скористайтеся формою замовлення безкоштовної консультації і наші фахівці зв’яжуться з Вами в найкоротші терміни.