01/04/2019

BREXIT і права інтелектуальної власності

У ході підготовки виходу Великобританії зі складу Європейського союзу чимало питань виникає щодо подальшої дії правової охорони товарних знаків, які на даний момент зареєстровані у ЄС.

Відповідно до European Union (Withdrawal) Bill усі права, що виникли і діють на території Великобританії до дати виходу Великобританії зі складу ЄС, будуть продовжувати свою дію. Тобто, якщо товарний знак на даний момент зареєстрований для країн ЄС, то після виходу з Великобританії зі складу ЄС, правова охорона товарного знаку у Великобританії збережеться у тому ж обсязі і правовласнику не потрібно буде оплачувати ніякі додаткові мита для реєстрації товарного знаку саме у Великобританії . Що ж стосується заявок на реєстрацію товарних знаків, поданих до виходу Великобританії з ЄС, але діловодство по яким не буде закінчено на дату виходу, то Великобританія встановлює 9-ти місячний перехідний період для таких заявок.

Ми будемо стежити за подальшими новинами по BREXIT і обов'язково проінформуємо Вас по мірі надходження нової інформації.