27/07/2020

Реформа патентного законодавства, а також посилення охорони і захисту прав на промислові зразки і торговельні марки в Україні

21 липня Верховна Рада України ухвалила законопроекти № 2258 та № 2259 про внесення змін до чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності.

Прийняті закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення охорони і захисту прав на торговельні марки та промислові зразки та боротьби з патентним троллінгом» і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформи патентного законодавства» спрямовані на забезпечення виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції шляхом узгодження вимог чинного законодавства України у сфері інтелектуальної власності з правовими нормами Європейського союзу.

Значні зміни торкнуться термінів дії прав, переліку об'єктів, яким може бути надана правова охорона, критеріїв охороноздатності, будуть посилені санкції за порушення прав, забезпечена можливість досудового оскарження патентних прав і багато іншого.

Більш детальна інформація щодо основних змін законодавства України в сфері інтелектуальної власності буде розміщена на нашому сайті після того, як Закони набудуть чинності.

Слідкуйте за новинами.