АРХІВ: 2018 2017 2016 2015 2014


19/04/2018

Прискорений порядок розгляду заявок на реєстрацію об'єктів інтелектуальної власності в Росії

Згідно з даними Роспатенту, затверджений новий прискорений порядок розгляду заявок на реєстрацію товарних знаків, винаходів і корисних моделей в Росії. Повідомляється, що завдяки введенню нових послуг з прискореного пошуку з'явилася можливість скоротити термін направлення заявнику перших результатів експертизи (запиту або рішення про видачу патенту). Таким чином, термін прийняття рішення про видачу охоронного документа скоротиться до 2-х місяців.

Для прискореної реєстрації товарних знаків в Росії заявнику необхідно замовити у відомстві проведення прискореного пошуку з використанням автоматизованої системи «Товарні знаки Російської Федерації», який буде включати в себе пошук зареєстрованих і поданих на реєстрацію позначень на тотожність і схожість з товарним знаком заявника. Термін проведення такого пошуку варіюється від 5 робочих днів до 1 місяця в залежності від вимог заявника.

Для прискореної реєстрації патентів на винаходи і корисні моделі в Росії заявнику також необхідно замовити тематичний патентний пошук в Роспатенті з використанням зарубіжних комерційних баз даних патентної інформації, а саме: Questel Platinum; Derwent Innovation - Clarivate Analytics; LexisNexis Patent Strategies. Термін проведення такого пошуку варіюється від 10 робочих днів до 1 місяця в залежності від вимог заявника.

Фахівці компанії «Михайлюк, Сороколат і партнери» будуть раді надати Вам комплекс послуг з реєстрації об'єктів інтелектуальної власності в Росії за прискореною і звичайною процедурою. Задати питання, а також замовити послугу прискореної реєстрації товарних знаків, винаходів і корисних моделей в Росії можна зв'язавшись з нами будь-яким зручним для Вас способом.


Повернутися до списку новин